Den siste uken har vi bakt litt. Noe mer vellykket enn annet. I starten av uken bakte vi bollekake med vaniljekrem inni og greier. Den ble ikke noe bra. Alt for mye deig og alt for lite steiketid. Vaniljekremen ble heller ikke helt god når den måtte i ovnen to ganger og det endte til slutt med at store deler av kaka gikk i søpla.
I dag laget vi blåbærpai. Den ble bedre enn vi har fått dem på lenge. God bunn og ikke alt for flytende fyll.
Oppskrift på blåbærpai:
5 dl hvetemel
2 dl sukker
1 ts bakepulver
300 gr smør eller margarin
4 ss vann eller 1 eggeplomme
smør eller margarin til formen
4 dl blåbær
1 dl sukker til fyllen
1 ts vaniljesukker
1 ss majsstivelse
Bland mel, sukker og bakepulver. Smuldre smøret i melblandingen.
Ha i vannet eller eggeplommen. Arbeid deigen raskt sammen. La den stå kaldt i 15 minutter.
Del deigen i to og press den ene delen utover i formen, ca 25 cm i diameter. Stek den i ovnen ved 175 grader i ca 8 minutter.
Kok opp blåbær med sukker, vaniljesukker og majsstivelse og fyll paiskallet. Bruk resten av deigen til å lage et lokk.
Stek paien i ovnen ved 175 grader i ca 20 - 30 minutter.
1 kommentar:
hehe den bollekaken såg hvertfall veldig morsom ut :P
Legg inn en kommentar