mandag 23. juni 2014

Oppskrift på monsterkake

Kake:
  • 4 dl sukker
  • 2 egg
  • 125 g smør
  • 1 ss vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss kakao
  • 5 dl hvetemel
  • 2,5 dl melk
Fyll:
  • 100 g smør, romtemperert
  • 2 ts melk
  • 5 dl melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • Vaniljekrem (husker ikke, men kanskje ca 2 dl)
Topping:
  • 100 g smør
  • 5 dl melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts melk
  • Blå konditorfarge

Fremgangsmåte:

Visp eggedosis av egg og sukker. Ha i smeltet smør. Bland sammen hvetemel, kakao, vaniljesukker og bakepulver. Sikt melblandingen og melk vekselsvis i eggedosisen til en fin røre. Stekes på 180 grader i ca 45 minutter.

La kaken stå å bli kald før den deles i tre like deler og pyntes. Lag fyllet ved å piske smør, melis, vaniljesukker og melk til luftig smørkrem. Deretter blander du inn passelig mye vaniljekrem. Kremen blir da nesten som sjokolademouse. Legg fyll mellom hvert lag av kake.

Til topping pisker du smørkrem og tilsetter blå konditorfarge. Sprøyt på kaken. Tilslutt lages det ansikt og Kakemonsteret fores med litt kjeks. Vi brukte nonstop og melis til munn og øyne.

Ingen kommentarer: