Kake:
- 4 dl sukker
- 2 egg
- 125 g smør
- 1 ss vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
- 2 ss kakao
- 5 dl hvetemel
- 2,5 dl melk
Fyll:
- 100 g smør, romtemperert
- 2 ts melk
- 5 dl melis
- 1 ts vaniljesukker
- Vaniljekrem (husker ikke, men kanskje ca 2 dl)
Topping:
- 100 g smør
- 5 dl melis
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ts melk
- Blå konditorfarge
Fremgangsmåte:
Visp eggedosis av egg og sukker. Ha i smeltet smør. Bland sammen hvetemel, kakao, vaniljesukker og bakepulver. Sikt melblandingen og melk vekselsvis i eggedosisen til en fin røre. Stekes på 180 grader i ca 45 minutter.
La kaken stå å bli kald før den deles i tre like deler og
pyntes. Lag fyllet ved å piske smør, melis, vaniljesukker og melk til luftig
smørkrem. Deretter blander du inn passelig mye vaniljekrem. Kremen blir da
nesten som sjokolademouse. Legg fyll mellom hvert lag av kake.
Til topping pisker du smørkrem og tilsetter blå
konditorfarge. Sprøyt på kaken. Tilslutt lages det ansikt og Kakemonsteret
fores med litt kjeks. Vi brukte nonstop og melis til munn og øyne.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar